Helsingborgs AIS (9m)

Referat: Farstorps GoIF/Hästveda IF - Helsingborgs AIS (9m)

Farstorp/Hästveda – Helsingborg AIS

9 - 0

Matchen spelas på ett regntungt Björkvallen i Hästveda, en så mörk och mulen sommarkväll att till och med elljuset fick tändas. Hemmalaget hade troligen tjuvkikat på tabellen innan match och insett att det var tabelljumbon som stod för motståndet. Inställningen de första 7-8 minuterna var ganska loj och motorerna gick bara på halvfart. Coach Thomas ryter till och tjejerna börjar äntligen bruka allvar och rulla igång sitt sedvanliga passningsspel. I den tionde minuten når Linnea fram till Elin med en precisionspassning som väggas direkt till Emma N och med en lätt lyftning passerar bollen målvakten. Farstorp/Hästveda är nu igång och chanserna radas upp en efter en. Emilia i målet lämnas ensam kvar på egna planhalvan och jakten på mål är brutal. I den 16:e minuten lyfter Alice in bollen i straffområdet och Elin klipper till direkt med en yttersida och mål nr två noteras. Redan i den 19:e minuten är det dags igen då Elna ger sig ut på en soloslalom som bär hela vägen fram till 3-0. Tre minuter senare serverar Ida en smörpassning till Emma N som snurrar runt lite i straffområdet innan hon återigen målar med sin nya specialitet, den lätta lyftningen. Helsingborg gör nu ett litet försök att bita sig kvar i matchen och passerar mittlinjen ett par gånger. Elna tycker det verkar onödigt och snor åt sig bollen som i den 24:e matchminuten dundras in i nätmaskorna. Tre minuter senare gör Elna en repris och vräker iväg ett otagbart skott utifrån kanten direkt i mål vilket ger 6-0. Efter att ha specialstuderat Elnas rysarskott så beslutar sig Emma N för att även hon prova på att maxladda iväg bollen perfekt i krysset och fastställa halvtidsresultatet till 7-0.

Andra halvlek börjar lamt och stillastående, Thomas inser att kommer bli svårt att motivera tjejerna. Han tar tillfället i akt att rulla runt på hela laget och laborera med spelare på ovana positioner. Trots detta ges inte Helsingborg något stötte utrymme för spel utan matchen kontrolleras problemfritt. 10 minuter in i halvleken hittar Elna en fri Emma N som provar ett beprövat kort, en lätt lyftning och 8-0 sitter där. Några sekunder senare i samma matchminut driver Elna upp längs kanten och väl innanför straffområdet skickar hon iväg ett lågt skott längs marken vilket går stolpe in. Slutresultatet är nu spikat och det till hela 9-0. Hela laget visar klass men spelarna för dagen är nog Elna och Emma N som troligtvis fått tag i var sitt par av ”Benny Guldfots” gamla skor.

Ledarstaben är ganska sparsamma med kommentarer efter matchen men sammanfattar det med ”bra match” och ”utskåpning”.
Värt att notera för övrigt är att Farstorps Damlags scout Elin A var på plats för att tjuvkika på junisarna.